Artikelindex

Kinderoppas

Iedere zondag bestaat de mogelijkheid uw baby of peuter naar de oppas te brengen in de Hoeksteen. Iedere maand komen in Kerknieuws de namen van diegenen die die maand zullen oppassen. Ouders of meisjes/jongens die zich geroepen voelen ook eens op te passen kunnen zich opgeven bij onderstaand adres. Bij de ingang van het gebouw staat een spaarpot waar u geld in kunt doen, waar dan weer wat tekenspullen, boekjes enz. van gekocht kunnen worden.

Kindernevendienst


Iedere zondag is er kindernevendienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8.
De kinderen gaan meteen naar de kindernevendienst in de Hoeksteen. De leiding staat in de hal te wachten op de kinderen die meegaan.

Tijdens de kindernevendienst willen we graag met de kinderen op hun eigen niveau een verhaal uit de Bijbel behandelen. We maken daarbij gebruik van de methode van Bijbel Basics. Deze methode werkt de bijbeltekst voor diverse leeftijdsgroepen uit met een verhaal en diverse activiteiten om het bijbelverhaal te overdenken. We ontdekken samen met de kinderen wat de Bijbel ons te zeggen heeft.

We beginnen de kindernevendienst vaak met een korte inleiding waarna het verhaal van de zondag wordt voorgelezen. Het bijbelverhaal wordt op een voor de kinderen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierna is er gelegenheid voor de kinderen om actief bezig te zijn met dit bijbelgedeelte. Dit kan bestaan uit kleuren, knippen, plakken, vouwen, enz. Voor de oudere kinderen zijn er bijvoorbeeld ook verwerkingen in spelverband of het opzoeken in de Bijbel van ontbrekende gegevens. Hierdoor wordt voor elke leeftijdscategorie een passende verwerking aangeboden.
Na de preek worden we opgehaald om met elkaar naar de kerkzaal te gaan. De kinderen komen, samen met de kinderen van de oppasdienst, aan het einde van de dienst weer terug zodat ook zij de zegen kunnen ontvangen. Hier vertellen we aan de andere gemeenteleden wat we hebben besproken en gemaakt.
Tijdens de 40-dagen tijd en rond advent zijn er speciale programma’s vanuit Bijbel Basics waarin ook bewust in die periodes wordt toegewerkt naar Pasen en Kerst.
We hebben een leuke enthousiaste groep van leiding voor de kinderen, zodat ze regelmatig een bekend gezicht zien.

Mocht uw kind net 4 jaar zijn geworden en nog niet alleen durven, dan bent u van harte welkom om mee te gaan tijdens de kindernevendienst. Op deze manier zal uw kind zich sneller op zijn of haar gemak voelen.

Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.