Maak uw vervolgkeuze:

Agenda

04 juni 2023;
10:00 -
Kerkdienst Singelkerk
04 juni 2023;
10:30 -
Kerkdienst Aleida Kramer
11 juni 2023;
10:00 -
Kerkdienst Singelkerk
11 juni 2023;
10:00 -
Kerkdienst Singelkerk - Avondmaalsviering
11 juni 2023;
19:00 -
Kerkdienst de Schutse - Avondmaalsviering
 


Hallo jongens en meisjes,

Iedere vrijdagavond is er TOF. Dit betekent Together On Friday.
TOF wordt gegeven door een groep van enthousiaste jongeren!.

Op TOF beginnen we altijd eerst met een Bijbelverhaal. Daarna volgt er een gesprek, spel of wordt er geknutseld.
TOF is voor de kinderen van de basisschool van groep 5 t/m 8.

We beginnen om 18:30 uur voor de groepen 5 & 6 en om 19:30 uur voor de groepen 7 & 8 in het Honk achter de Hoeksteen.
knutsel1
knutsel2 De kinderen betalen €1,-- per keer.
Dit geld wordt besteed aan diverse materialen.
Ook wordt er een deel gereserveerd voor het jeugdkamp die aan het einde van het seizoen plaatsvindt.
Regelmatig worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals disco, filmavond, zwemmen, enz.
Lijkt het je leuk, kom dan vooral eens langs !
  clubs
   Clubkamp 2019

Ik vond het clubkamp dit jaar ook weer super gezellig en heb er van genoten.
Het begon op vrijdag, toen zijn we met de auto naar de kampeerboerderij gegaan. Daar aangekomen zijn we gelijk levend stratego gaan doen.
's Avonds hebben we een fotospeurtocht gedaan met de kinderen van groep 7 en hoger. Toen we daarvan terug kwamen hebben we een broodje hamburger gekregen en gingen we met de oudere jongeren het spel 31 spelen.
De volgende dag begonnen we om 8:30 met het ontbijt. En hebben we met alle kinderen (ook de kinderen van groep 4) een gps tocht gedaan. Ons groepje, met Harry, Amber, Myrthe, Carlijn, Elise, Kim, Marle, Marel en ik, was als eerst terug, als beloning kregen we daarvoor een ijsje.
Die avond hadden we een spelletjes avond en 's nachts zijn we gedropt. Toen we terug kwamen van de dropping kregen we weer een broodje hamburger en ging iedereen eigenlijk direct slapen.
Zondag begonnen we de dag ook weer met ontbijt en hadden we een leuke actieve dienst. De dienst ging over het verhaal dat Sara had gelogen tegen God, omdat ze zei dat ze niet gelachen had. Bij het verhaal over Sara hadden we een spel gedaan met spekjes: je moest leugens vertellen en elke keer als je dat deed, moest er een spekje in je mond en als niemand meer goed kon praten was het spel voorbij. Ook hebben we nog een knutselopdracht gedaan over danken, waarbij elke vinger stond voor een onderdeel van het gebed.
's Middags hebben we nog allemaal spelletjes gedaan en zijn we met de auto weer naar huis gegaan.

Britt van den Bosch
   
   
   
   

Sint-avond
Vrijdag avond 23 november, zes uur bij het Honk; gespannen koppies, want vanavond is het Sinterklaasfeest van de PKN kinderen. De kinderen (groep 1 tot en met 4) vinden het best spannend. We gaan eerst een piet, sint of boot versieren met glimmende stickertjes. Een precies werkje.
Gebons op de deur…. twee pieten komen ons helpen met knutselen. Na een pakje drinken en wat lekkers gaan we in een kring op de grond zitten. Alle kinderen krijgen een cadeautje van de pieten. De kinderen van groep 1 en 2 een “kleur en zoek boek” en de kinderen van groep 3 en 4 een knikkerbaantje. Natuurlijk moeten we wel een aantal Sinterklaas liedjes zingen voor de pieten.
SInt2018 SInt2018 2  SInt2018 3

Om half acht komen de stoere kinderen van groep 5 tot en met 8. De twee pieten gaan met hen een quiz doen in twee groepen. De vragen gaan allemaal over Sinterklaas en Zwarte Piet. Zoals; Waar is Sinterklaas geboren? (Turkije), hoe heet het paard van Sinterklaas? (Amerigo) en moeilijke rekenvragen over pepernoten. De kinderen die als eerste de vraag goed beantwoord hebben mogen een cadeautje uit de zak pakken. Als je al een cadeautje hebt en je hebt weer als eerste een vraag goed, moet je met de dobbelsteen gooien en afhankelijk van wat je gooit bijvoorbeeld het cadeautje terug in de zak stoppen, het cadeautje aan je rechterbuurman/vrouw geven of het cadeautje uitpakken.
Het wordt een gezellige en drukke boel. Aan het eind van de avond gaan alle kinderen met een cadeautje naar huis.